Banc de llavors del Vallès Oriental
Projecte de recuperació i difusió de varietats locals

Materials d'interès

Varietats locals de tomàquet del Vallès Oriental

Divulgatius i tècnics

Publicació del Consell Comarcal del Vallès Oriental amb informació tècnica i pràctica sobre les 22 varietats de tomàquet localitzades al Vallès Oriental.


TREBALL DE MÀSTER EN AGRICULTURA ECOLÒGICA: “CARACTERIZACIÓN DE VARIEDADES LOCALES EN EL BANC DE LLAVORS DEL VALLÈS ORIENTAL

Tècnics

Aquest és un treball del Màster d’Agricultura Ecològica de la Universitat de Barcelona en el que s'ha realitzat la caracterització de dues varietats locals de tomàquets i 6 de mongetes de la comarca del Vallès Oriental, així com part de la base documental per a realitzar el treball de caracterització.


Prospecció de varietats locals d’horta al Maresme 2014-2015

Tècnics

Resultat d'un treball elaborat per l'Associació l’Era, Espai de Recursos Agroecològics encarregat pel Consell Comarcal del Maresme amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra (Diputació de Barcelona).


Documental "Etern per sempre"

Divulgatius

Síntesi del documental "Etern per sempre", de Guillem Rodri, que descriu la vida i la feina durant un any a l'hort de l'Etern Verdaguer.

Etern per sempre (trailer+-) from Guillem Rodri on Vimeo.


Fitxa col·leccionable: la mongeta del carai

Divulgatius i tècnics

Primera de les fitxes col·leccionables de varietats locals en procés de recuperació.


Varietats antigues de tomàquets del Vallès

Divulgatius i tècnics

Aquest llibret vol donar a conèixer les varietats antigues de tomàquet que trobem al Vallès i que han estat recuperades per l’associació Llavors Orientals, un grup d’hortolans vallesans amb vocació de recuperar la biodiversitat cultivada hortícola.


Exposició agrobiodiversitat

Divulgatius

Conjunt de 5 plafons explicatius de l'agrobiodiversitat a la comarca editats amb motiu de l'acte de presentació del Banc de Llavors del Vallès Oriental.


Varietats locals de mongetes del Vallès Oriental

Divulgatius i tècnics

Estudi tècnic de caracterització de 22 varietats locals de mongetes de la comarca.


Protocol del banc de llavors

Tècnics

En aquest document es defineixen les bases per a la gestió del banc de germoplasma de varietats hortícoles del Vallès Oriental. El document s’articula especialment a l’entorn d’un protocol de gestió del banc de llavors i d’una base de dades que inclou les més de 100 varietats hortícoles localitzades a la comarca i municipis circumveïns.


© 2017 Banc de llavors del Vallès Oriental
Identificació | Contacte