Banc de llavors del Vallès Oriental
Projecte de recuperació i difusió de varietats locals

Curs: Rotacions, associacions i calendaris de sembra de varietats locals

Dimarts, 26 de maig de 2015

El curs, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, va dirigit a agricultors en general i específicament als productors que conreen o volen conrear varietats locals.

Objectiu:  dotar d’eines i mecanismes al pagesos, especialment als horticultors, per a millorar les seves produccions i incrementar el marge de benefici de les seves empreses agrícoles per mitjà de les varietats locals i la diferenciació del producte.

El curs  consta de dues sessions de tres hores, una més teòrica i una altre sessió que serà pràctica i que es farà als horts de Palou de Granollers.

Sessió teòrica: aproximació als criteris bàsics de gestió dels cultius per mantenir i millorar la fertilitat del sòl, no esgotar els recursos minerals d’aquest i promoure la prevenció de plagues i malalties per mitjà d’una correcte rotació i associació de cultius. Calendaris de cultiu de les diverses varietats locals de la comarca per obtenir millors rendiments productius.

Sessió pràctica: realització d’un cas pràctic en una explotació agrícola i realitzar una correcta implantació de les rotacions i associacions i una diversificació de cultius existents en aquesta zona.

Documents adjunts


Tornar
© 2018 Banc de llavors del Vallès Oriental
Identificació | Contacte